• DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %3,10
Sancaktepe’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Özel Bir Programla Kutlandı

Sancaktepe’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Özel Bir Programla Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü Sancaktepe İlçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sancaktepe’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Sancaktepe Tören Alanında bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Kamu Kurum Müdür ve Amirleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı çelenk sunma töreninin ardından kutlamalara Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen programla devam edildi.

24 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen program öncesinde Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş tarafından “Geçmişten Günümüze İstanbul Resim Sergisi” açıldı.

Sancaktepe İlçesinde görev yapan öğretmenler tarafından yapılan resimlerden oluşan sergiyi gezen Kaymakam Ahmet Karaya, Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş sergide emeği geçen öğretmenleri tebrik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya : “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde istikbalimizin mimarı, fedakârlığın ve sevginin timsali siz değerli öğretmenlerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyor, 24 Kasım öğretmenler gününüzü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

Bizler, “Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi” emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz diyen Kaymakam Karakaya, “Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımız öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecektir. Bu memleketi, milleti ve millî iradeyi sahiplenecek gençlerle geleceğimiz her zamankinden daha aydınlık olacaktır Öğretmenlerimizin de bu büyük sorumluluğun bilincinde olarak, üstün bir vazife şuuruyla sevgiyi temel alarak, ülkemizin yararını gözeterek görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceklerine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere; ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimi şükran ve rahmetle andığını dile getiren Kaymakam Karakaya, “ yarınlarımızın güvencesi olan tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından İlçe de görev yapan öğretmenlerden oluşan koronun seslendirdiği türküler ile program sona erdi.

Program sonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilere yönelik düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ayyıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş tarafından verildi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM