• DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Kaymakam Karakaya, YGD çok güzel bir oluşum

Kaymakam Karakaya, YGD çok güzel bir oluşum

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) yönetimini makamında kabul ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya; “4’üncü kuvveti medya, 5’inci kuvvet ise STK’lardır” dedi.

YGD çok güzel bir oluşum

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) yönetimini makamında kabul ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya; “Devletin 4’üncü kuvveti medya, 5’inci kuvvet ise STK’lardır. YGD bu açıdan güzel bir oluşum. Tebrik ediyor görevinizde başarılar diliyorum.” dedi.

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) yönetimi Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya’yı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Karakaya; Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz, başkan yardımcıları Özner Berber, Süleyman Aydınalp ve Hatice Alkış ile Sancaktepe Temsilcisi Tevfik Erk’den oluşan heyeti makamında kabul etti.

“GAZETE DENEYİMİMİZ OLDU”

Misafirlerden, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler alan Karakaya, kendilerinin de gazete çıkardığını belirterek; “Siirt Baykan kaymakamlığı döneminde gazete çıkardık. Vatandaşları bilgilendirmek için böyle bir çalışmaya ihtiyaç olmuştu. Ancak bizimki, 15 gün veya ayda bir çıkan gazeteydi” dedi.

“GENÇ GAZETECİLER İÇİN KIYMETLİ”

Derneğin, özellikle genç gazetecileri yetiştirmek açısından kıymetli olduğuna dikkati çeken Karakaya; “Genç gazetecilere neyin doğru, neyin yanlış olduğunu vurgulamak önemli. Onlara yol göstermek, yön vermek paha biçilmez. Akademi ve alaylı meslek yapılaşmasının olması da çok önemli.” dedi.

“YGD, DEVLETİN 4 VE 5’İNCİ KUVVETİ OLAN KURUM”

Kaymakam Ahmet Karakaya sohbetinin devamında; “Devletin 4’üncü kuvveti medya, 5’inci kuvvet ise STK’lardır. Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) olarak sizler iki gücü de yapan kurum oluyorsunuz.  Bu açıdan güzel bir oluşum. Tebrik ediyor görevinizde başarılar diliyorum.

Kamu kurumları, yasaların belirlediği çerçevede yönetiliyor. Meslek odaları ise inisiyatif alarak hizmet yapabilmesi çok kıymetli. Bu nedenle sivil toplumu kurumlarına ihtiyaç oluyor.

“BASIN, KAMU HİZMETLERİNİN YAPILMASIMDA ÇOK ÖNEMLİ”

Herkes herşeyi iyi yapmak ister. Ancak bazen dikkatlerden kaçan veya eksik olan hizmetler olabiliyor. Basın, bu eksiklikleri gündeme taşıyarak önemli bir görevi yerine getirir.

Rafine bir basının, kamu hizmetlerinin yapışilmasında ciddi katkıları oluyor. Vatandaş derdini anlatıyor. Sizler de sorunları ciddi süreçten geçirip kamuoyuyla paylaşıyorsunuz. Bu oluşum bu nedenle de çok kıymetli.”

“GAZETECİLER TOPLUMUN AYNASI”

Kaymakam Karakaya, Sancaktepe’deki hizmetleri ise; “İstanbul çok büyük metropol, hareketli şehir. Hizmetlerde aksamalar olabiliyor. Hayatın hızı, insanların görüş açısını daraltıyor. Siz gazeteciler de bu bağlamda toplumunu aynası oluyorsunuz.” şeklinde değerlendirdi.

Samimi ortamda gerçekleşen sohbette; gündem ve 31 Mart ayında gerçekleşecek Yerel Yönetimler Seçimlerine yönelik değerlendirmeler de bulunuldu.

Karakaya, ziyaret sonrası gazeteci misafirleriyle hatıra fotoğraf çektirdikten sonra kapıya kadar uğurladı.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM