• DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %-1,37
Sancaktepe’de Atatürk Mahallesi çok güzel dayanışma örneği sergiliyor.

Sancaktepe’de Atatürk Mahallesi çok güzel dayanışma örneği sergiliyor.

Sancaktepe’de Atatürk Mahallesi çok güzel dayanışma örneği sergiliyor.

Muhtar Cansu Akdağ öncülüğünde mahalle sakinleri sanki sevginin temel taşlarını döşüyor.

Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği Atatürk Mahallesi’nde Muhtar Cansu Akdağ ile çok güzel bir çalışmaya imza attılar.

Tarih yaprakları 6 Şubat 2023 tarihi gösterirken yaşanan deprem felaketi ile ülkemizin üzerine düşen karabulut sabahı karanlığa çevirmiş, tarifi olmayan acıların yaşandığı bir gün olmuştu. Ülkece gösterilen ve tüm dünyaya örnek olacak dayanışmayı başaran milletimiz birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergiledi.

Deprem felaketinin ardından, depremzede aileler yaşadıkları vilayetleri terk etmiş başta İstanbul olmak üzere bir çok şehirlerde yaşama tutunmaya başladılar.

Sancaktepe ilçesine gelen depremzedelere kuçak açan Sancaktepeliler en güzel misafirverperliği gösterdi.

Mahallesinin iyilik meleği olarak gösterilen Sancaktepe Atatürk Mahalle Muhtarı Cansu Akdağ, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden gelen 5 çocuklu bir aileye ilk önce bir konut buldu. Ev sahibi bir senelik kira almadı. Evin boyanması gerekiyordu Muhtar Akdağ komşularına söyledi, fırçalar, kovalar ortaya çıktı. Bir yandan çaylar demlenirken bir yandan boya yapıldı. Bitmedi.. Yatacak yer, çamaşır, dolap, televiyon lazım dediler. El birliği ile evi döşediler. Yiyecek içecek sağlandı. Ardından giyecekler temin edildi. Sonra çocukların eğitimi için okul. Bir ailenin yaşama tutunması için bu kadar güzel iş birliği yapılabilir miydi?

Evet yapılırdı…

Günümüzün çıkarcı olduğu dünyaya sanki bir tokat atarcasına hareket eden Sancaktepe Atatürk Mahallesinin başarılı Muhtarı Cansu Akdağ, sevginin, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu, el birliği ile başarmanın mutluluğunu göstermiş oldu.

Mahallemizin sakinleri ile gurur duyuyorum diyen Muhtar Cansu Akdağ,” Yaşanan depremde ülkece duyarsız kalmadık. Ülkemizin her köşesinden vatandaşlarımız ve muhtarlarımız hareket etti. Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Belediyelerimiz, Devletimiz yaraları sarmaya çalıştı. Bizde mahallemizde bulunan bir ailemizi hayata tutunması için yardımcı olduk.” dedi.

Tevfik Erk / İstanbul

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM