• DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Sabit Karaman, Sancaktepe’de kentsel dönüşüm konusunda düşüncelerini paylaştı

Sabit Karaman, Sancaktepe’de kentsel dönüşüm konusunda düşüncelerini paylaştı

Sancaktepe Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı olan Sabit Karaman, aday gösterilmesi ve seçilmesi durumunda ilçeyi nasıl dönüştüreceklerinin detaylarını paylaştı.

Sancaktepe’nin acil bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten Karaman, “Yeni Kentsel Dönüşüm Kanunu olarak bilinen ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ 9 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğü girmiş bulunmaktadır. Allah’ın izni, liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve aziz milletimizin teveccühleri ile başkan seçildiğimde; İstanbul’un bütününde kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyulan ilçelerimizden birisi olan ve hatta en başta gelen Sancaktepemizde kentsel dönüşüm hususunda büyük bir süratle, aşkla ve şevkle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm konusunda yapacakları çalışmalarda hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini vurgulayan Karaman, “1994’de İstanbul Büyükşehir’de Sayın Cumhurbaşkanımız ile başlayan belediyecilik anlayışımız ve AK Partimizin çeyrek asırlık iktidarı süresince kazındığımız tecrübeler başta olmak üzere bu fakir kardeşinizin de geçmişteki belediye başkanlığı döneminde edindiği kazanımları da kullanarak güçlü bir dayanışma ve ekip çalışması ile hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden ve hiçbir hak sahibini bir kuruş bile kaybına uğratmadan kentsel dönüşüm rezerv alanlarını belirleyeceğiz. Belirlenen rezerv alanların fizibilite ve ön proje çalışmalarını büyük bir hassasiyetle yapıp ve yöneteceğiz. Kentsel dönüşüm kapsamında aciliyet ve öncelik durumları da dikkate alınarak bu rezerv alanlarda hangi yapıların yer alacağını etüt ederek planlayacağız” dedi.

Bu çalışmaları yaparken vatandaşların ihtiyaçlarını gözardı etmeyeceklerini ifade eden Karaman, “Rezerv alanlara yapılacak yapıların; ulaşımdan çevre düzenlemesine, haberleşmeden eğitime, sosyal alanlardan ibadet alanlarına, çocuk parklarından otoparklara, parklara, yeşil alanlara ve dinlenme alanlarına, sağlık ocaklarından hastanelere kadar her türlü alt ve üst yapıyı projelendireceğiz. Yukarıda saydığımız dört temel amacı sağladıktan sonra Besmele ile kazmayı vuracağız ve Allah’ın izni ile en kısa sürede tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bütün bunları yaparken evvel Allah sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin gücünün ve desteğinin yanımızda olduğunun bilinci içerisinde tek bir vatandaşımızı bile mağdur etmemek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıp üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM