• DOLAR
    %0,38
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %-0,25
Bakan Mahmut Özer’den Sancaktepe’ye Ziyaret

Bakan Mahmut Özer’den Sancaktepe’ye Ziyaret

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul’da Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kedi ve köpek maması üretim tesisi, kimya teknolojisi alanları ve yiyecek içecek alanı atölyesini ziyaret etti.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve Kaymakam Ahmet Karakaya’nın da hazır olduğu ziyarette öğrenciler Bakan Özer’e gıda atıklarını geri dönüştürerek kedi ve köpekler için mama yaptıklarını bu mamaları sahipsiz kalan ve sokakta yaşayan canlar için deprem bölgesine gönderdiklerini dile getirdi.

Özer, kimya teknolojisi alanında ise dezenfektan ve kolonya üretimini yerinde inceledi. Kovid-19 salgını döneminde de ihtiyaç duyulan ürünleri vatandaşlara ulaştıran Eyüp Sultan MTAL öğrencileri bu süreçte de deprem bölgesine yollamak üzere üretim gerçekleştirdi.

Özer’in bir sonraki durağı olan gıda üretim atölyesinde ise öğrenciler, ramazan ayı dolayısıyla yaptıkları pideleri mahalledeki ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını belirtti.
Özer atölyelerin ardından öğretmenler odasını da ziyaret etti. Ülkenin zor zamanlarında her türlü ihtiyacın giderilmesinde öğretmenlerin birlik beraberlik için ellerinden geleni yaptığını kaydeden Özer, “ Öğretmenlerimiz ilk günden beri sahadalar, geri dönmek istemiyorlar. Bizim medeniyetinizde cennetin yolu başkasına hizmetten, yardımdan geçiyor. Hepinizle gurur duruyorum. Bizler sizin koşullarınızı daha da iyileştirmek için çalışıyoruz.” dedi.

Meslek liseleri ile gurur duyduklarını belirten Özer, “ Meslek liselerimiz Kovid-19 sürecinde kara gün dostu olduğunu tüm topluma gösterdiği gibi aynı şekilde deprem zamanında da yemeğinden, ekmeğinden barınma ihtiyaçlarına veya uyku tulumundan çadırlarda kullanılan sobaya her türlü ihtiyacı karşılamada çok büyük çaba sarf etti ve hala da sarf etmeye devam ediyor.” dedi.

Üretim kapasitesi arttıkça değişen koşullar altındaki ihtiyaçlara da cevap üretebileceklerini kaydeden Özer, bu durumun daha çok üreten bir toplum olma yolunda örnek teşkil edeceğini de sözlerine ekledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM