• DOLAR
    %-0,06
  • EURO
    %-0,74
  • ALTIN
    %-0,10
  • BIST
    %1,80
Sancaktepe İlçesinde 19 Eylül Gaziler Günü etkinliklerle kutlandı

Sancaktepe İlçesinde 19 Eylül Gaziler Günü etkinliklerle kutlandı

Sancaktepe’de 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nün 101. yıl dönümü düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

Sancaktepe Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından etkinlik Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen programla devam etti.

60. Yıl Sarıgazi Ortaokulunun  katkıları ile hazırlanmış olan 19 Eylül Gaziler günü ilçe programına Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Doğücü, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Uğurlu, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, siyasi parti temsilcileri, gaziler, kurum amirleri, öğrenciler, veliler, muhtarlar, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu Müdürü Mesut Demirbilek, Kaymakam Ahmet Karakaya ve Belediye Başkanı Av.Seyma Doğücü günün anlam ve önemine hitaben konuşmalar yaptı.

Programda 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu öğrencilerinden Kadir Özer “ses” adlı şiiri, Ömer Emre Yaslan “Mehmetçik” adlı şiiri,  Azra Kara ve Yusuf Bilgin “Gazi Kemal’in Askerleri” adlı şiirleri okudu. Yine 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu öğrencileri “Kuvay-ı Milliye” adlı oratoryoyu sergilerken aynı zamanda Muzik öğretmeni Deren Önat yönetimindeki öğrenci korosu üç adet şarkı ile programa renk ve coşku kattı.

Sancaktepe ilçesinin güzide sanatçısı Kaya Aslantepe program sonunda türküler söyleyerek konuklara ve gazilerimize unutulmaz bir gün yaşattı.

Programın ev sahipliğini yapan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, yaptığı selamlama konuşmasında canlarını bu aziz millete adayan tüm gazilerin Gaziler Gününü kutlayarak; bugünün, şehitlik niyetiyle giriştiği mücadeleden gazilik onuruyla çıkan kahramanların şan ve şeref günü olduğunu vurguladı.

Kaymakam Ahmet Karakaya konuşmasında ; ” Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi ve Mareşal unvanı verilişinin yıl dönümünü ve gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz.
Kıymetli Gazilerimiz,
Yaşadığı toprağı vatan kılmak için dünyada bizim kadar bedel ödeyen başka hiçbir millet yoktur.
Büyük mücadelemiz; Sultan Alparslan ile başladı. Anadolu, Osman Gazi Han ile otağımız oldu.  Fatih Sultan Mehmet Han ile bir Cihan imparatorluğunun sahibi olduk. Kanuni Sultan Süleyman ile 3 kıtada 7 iklime hükmettik. Gazi Mustafa Kemal ile son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni, büyük bedeller ödeyerek kurduk.
Türkiye Son Kale, Son Vatandır.
Bu millet, gazi bir millet; bu vatan, topyekün gaziler vatanıdır.
Kahraman gazilerimiz,
En yüce mertebe olan şehitlik makamı ile birlikte anılan ve milletimizin gönlünde ulvi bir yeri olan “Gazilik” mertebesi; bayraklaşan vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna, canları pahasına mücadele eden kahraman vatan evlatlarının hak ettiği müstesna bir derecedir.
Arif Nihat Asya’nın Dua şiirine hep birlikte amin diyelim:

Bize güç ver…cihad meydanını,
Pehlivansız bırakma Allahım!

Kahraman bekleyen yığınlarını,
Kahramansız bırakma Allah’ım!

Bilelim hasma karşı koymasını,
Bizi cansız bırakma Allah’ım!

Bizlere, bu ülkeyi emanet eden, huzur ve barış içinde yaşatmak vazifesini tevdi eden; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla yâd ediyor; tüm aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin emanetlerine layık olmayı niyaz ediyorum.
Tarihimizin yaşayan abideleri siz kıymetli Gazilerimizin de “Gaziler Gününü” kutluyorum.” dedi

Programın sona ermesinin ardından Gaziler onuruna verilen yemek programına geçildi.

Tevfik Erk / İstanbul
.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM