• DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,31
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi eTwinning Projesini sergiledi

Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi eTwinning Projesini sergiledi

Sancaktepe ilçesinin yeni okullarından biri olan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi,  11 ortaklı Avrupa projesinde kurucu ortak olarak yer aldığı projesini sergiledi.

Sancaktepe Çamsan AVM de gerçekleştirilen eTwinning Proje Yaygınlaştırma Sergisi’nde Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi projesi ile yer aldı.

Sergiyi Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş birlikte gezdiler.

Projenin kurucu ortakları arasında yer alan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi’nin proje koordinatörlüğünü yapan Matematik Öğretmeni Esra Atalay,  eTwinning projesi hakkında ;  “  Kurucuları arasında yer aldığımız Türk-İtalyan ortaklı “MIE” Maths Is Everywhere isimli eTwinning projemiz 2021-2022 yılı Eylül-Mayıs Döneminde İtalya, Türkiye, İspanya, Fransa, Portekiz, Romanya, Moldova, Bosna-Hersek, Polonya, Sırbistan ülkelerinden 15-18 yaş aralığında öğrencilerin katıldığı 11 ortaklı bir Avrupa projesidir. Projemizde öğrencilerimizin çevrelerinde, doğada, müzikte var olan matematiği araştırarak keşfetmelerini, dil, dijital, sosyal, problem çözme becerilerini geliştirmelerini ve matematik dersini aktif olarak eğlenerek öğrenmelerini amaçladık. Yapmış olduğumuz etkinliklerde öğrencilerimiz farklı ülkelerden yaşıtlarıyla karışık gruplar halinde iş birliği içinde ortak ürün elde etmek için çalıştılar. Yürüttüğümüz bu çalışmalar öğrencilerimizin akademik ve bilişsel gelişimi desteklemekle ile birlikte sosyal ve duygusal zekalarının artmalarını sağlamış var oldukları sosyal alanda empatik davranış sergilemelerini beraberinde getirmiştir.” dedi.

Projenin içeriği hakkında Kaymakam Ahmet Karakaya’ya Öğretmen Esra Atalay ve öğrenciler bilgi verdiler.

Haber ve Fotoğraf : Tevfik Erk / İstanbul

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM