• DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %-1,25
SANCAKTEPELİ MİMARLAR KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

SANCAKTEPELİ MİMARLAR KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

Sancaktepe’de Mimarlar yaşamaya değer kent için bir araya geldi.

Sancaktepe İlçesinde çalışan mimarlar bir yılı aşkın bir süredir oluşturdukları platform ile çalışmalarını mimarlık mesleğine saygınlık ve ciddiyet kazandırmak için ileriye taşıma kararı aldılar.

Kentlerin oluşmasında ve kentlerin tarihine baktığınızda mimarların imzalarını görürsünüz. Sancaktepe ilçesinde Motta tesislerinde kahvaltı da bir araya gelen mimarlar ilk önce yaşanan ekonomik sorunlarla ilgili konulara değindiler.

Platform sözcüsü Mimar Sezer Kaya ve Mimar Ufuk Aydın yaptıkları konuşmalarda mimarların yaptıkları projelerde ekonomik açıdan zor şartlar altında kaldıklarını hatırlattılar.

” Fiyat istikrarının sağlanması isteyen mimarlar yaptıkları konuşmalarda, ” Bir porjede gelir gider arasında ki farklar giderek açılıyor. Bu da bizleri ekonomik açıdan zora sokan en büyük sorun oldu.” ifadelerine yer verdiler.

Mimarlar, müşterilerinin projeler de uygun fiyat aramalarını normal karşıladıklarını fakat bir mimarın vermediği fiyatı vermiş gibi göstererek fiyat kırılmasını normal karşılamıyoruz. Bu platform ilk önce mimarlar arasında bu dayanışmayı sağlamayı amaçlıyor.

Sancaktepeli mimarlar projelerde fiyat istikrarının sağlanması konusunda fikir birliğine vardılar.

Sancaktepe ilçesinde daha güzel kullanışlı yapıların hayata geçmesi ve mesleğin daha saygın olabilmesi için platforma çevre ilçelerden de ilgi olduğunu belirttiler. Mimar Ufuk Aydın yaptığı konuşmada ” Sancaktepe ilçesinin mimarları olarak böyle güzel bir oluşumun içinde olmak çok güzel, diğer ilçelere örnek olduğumuz gibi onlarda aramıza katılmak istiyorlar.” diye konuştu.

Mimarların tek tek söz aldıkları toplantıda, kentin yaşanabilir bir kent olabilmesi için mimarlığın çok önemli bir meslek olduğunu bunun için ilerki süreçte daha yaşanabilir ve kendi mimari karakteri olan ilçe için çalışacaklarının altını çizdiler.

Düzenlenen kahvaltıya platforma üye mimarlardan Sezer Kaya, Ufuk Aydın, Vural Duman, Enver Osmanoğlu, Ömer Ülke, Sinan Şimşek, Cihan Albuyur, Kadir Güleç, Ahmet Özüemin, Cihan Yılmaz, Orçun Böke, Enes Ötmen, İsmail Özalp, Ömer Özalp, Pınar Poyraz Temel, Fazlı Kılıç, İbrahim Hakkı Elmas, Hüseyin Demirtaş, Olcay Karaman, Olcay Karaman, Şule Şahin, Osman Şamil Soysal, Ebru Ulaş, Selçuk Çağlar, Ayşe Çağlar, Cemal Bayram, İbrahim Atala, Hilmi Yazıcı, Turan Kazan katıldı.

Haber ve Fotoğraf : Tevfik Erk / İstanbul

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM