• DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,31
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Sancaktepe’de yıkılacak olan iki okulun yeni adresi belli oldu

Sancaktepe’de yıkılacak olan iki okulun yeni adresi belli oldu

Yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrası ertelenen eğitim öğretimin 2. Dönemi deprem bölgesi hariç ülke genelinde 20 Şubat 2023 tarihinde başlıyor. Sancaktepe İlçesinde İstanbul Valiliği tarafından yıkım kararı alınan iki okulun 2. Dönem eğitim ve öğretime devam edecekleri yeni adresleri belli oldu.

İstanbul Valiliği, depreme karşı alınan tedbirler çerçevesinde İstanbul ilinde bulunan 20 Şubat 2023 Pazartesi Günü itibarıyla, bu riskli 93 okul ve eğitim kurumlarındaki öğrencilerin ilçe kaymakamlıkları, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri koordinasyonuyla depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerini duyurdu. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama da 93 riskli okulda bulunan 51.995 öğrencinin ve 2.765 öğretmenin de depreme karşı güvenli okullarda eğitimlerine devam edecekleri belirtildi.

Kısa adı İPKB olan İstanbul Proje Koordinasyon Birimi’nin yaptığı çalışmalar sonucunda İstanbul Valiliği’nin açıklamasında “ 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve ilimizi de derinden etkileyen Marmara Depremi sonrası, olası depremlerin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için 2006 yılında İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) kuruldu. Bu birimimizin yürüttüğü İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi (İSMEP) kapsamında, İlimizde 1999 yılı öncesinde inşa edilen 1.418 okulumuzun etütleri yapıldığında 67’sinindepreme dayanıklı, 1.351’inin de riskli olduğu tespit edildi. Riskli bulunan 1.351 okulumuzdan 769’u güçlendirildi, 367’si yıkılıp yeniden yapıldı. 87okulumuz da başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarımızca güçlendirildi, yıkılıp yeniden inşa edildi. Deprem etüt ve analizleri sonrasında geriye kalan 128 riskli okulumuzdan 109’unun yıkılıp yeniden yapılması, 19’unun güçlendirilmesi kararlaştırıldı. Geçen yıl, bu 128 riskli okulumuzdan 35’indeki öğrencilerimiz başka okullara nakledilerek; okullardaki güçlendirme ve yeniden yapım proje çalışmalarına başlandı.
Bugün itibarıyla geriye kalan 93 riskli okulumuzun etüt çalışmaları neticesinde, 76 okulumuzun yıkılıp yeniden yapılması; 17’sinin de güçlendirilmesi kararlaştırıldı.” Bilgileri yer aldı.

Sancaktepe İlçesinden de iki okulun ismi listede yer alıyor.
Samandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sarıgazi İmam Hatip Ortaokulu yıkılıp yerine yeni okul binaları yapılacak.
Samandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitimine öğleden sonra Samandıra Ortaokulu’nda devam edecek.
Sarıgazi İmam Hatip Ortaokulu ise eğitimine 60.Yıl Sarıgazi İmam Hatip Ortaokulu’nda devam edecek.
Samandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin okul idaresi tarafından öğrenci ve velilere konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle ;
“ Değerli Öğrencilerimiz Kıymetli Veliler;
İstanbul Valiliğince yapılan planlama doğrultusunda okulumuzdaki 2022-2023 yılı 2. eğitim öğretim dönemi tüm faaliyetleri 20/02/2023 tarihinden itibaren Samandıra Ortaokulunda devam edecek olup dersler saat 13:20’da başlayacaktır. Tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve diğer paydaşlarımızın bu uyarıyı dikkate alması önemle rica olunur.
20/03/2023 PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN DERSLERİMİZ 13:20’DE BAŞLAYACAK 20:40’DA BİTECEK. Okul İdaresi.”

Tevfik Erk / İstanbul

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM