• DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,31
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Sancaktepe’de yeni bir Cemevi kuruldu

Sancaktepe’de yeni bir Cemevi kuruldu

Sancaktepe Canlar Cem Evi Kültür ve Dayanışma Derneği Yenidoğan’da kuruldu.

Sancaktepe ilçesinde bulunan Cemevlerine bir yenisi daha eklendi. Yaklaşan seçim öncesi faaliyetine başlayan Sancaktepe Canlar Cemevi geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Sancaktepe ilçesi Yenidoğan bölgesinde bulunan Mevlana,Yunus Emre ve Hilal mahallelerininde bulunan canlara hizmet etmeyi amaçlayan dernek Sancaktepe Canlar Cem Evi Kültür ve Dayanışma Derneği adı ile kuruldu. İlk toplantısını Kurucu Başkan Kasım Söylemez başkanlığında gerçekleştirdi.

Sancaktepe Canlar Cemevi Başkanı Kasım Söylemez ” Genel olarak kurulduğu bölgede ki Alevi canların inançsal, kültürel bağlamdaki ihtiyaçlarına cevap vermek aynı zamanda alevi inancının yeni nesile  çağın gerekleri doğrultusunda  aktarımı ile ilgili bilimsel, akademik hizmetler vermek üzere  kurumsal bir yapı içerisinde hareket etmek üzere bölge halkının teveccühleri ile kurulmuş bir dernektir.” ifadelerinde bulundu.

Sancaktepe Canlar Cemevi’nin amacını açıklayan Başkan Kasım Söylemez ” İnanç ve kültürümüzün geleceğe taşınması yolunda büyük sorumluluklar üstlenilmesi, dayanışma ve imece ruhuyla hareket ederek büyük katkı sunarak ortaya kayda değer hizmetler ve projeler çıkarmak ana hedeflerimizden birisi olacaktır.” dedi.

Sancaktepe Canlar Cemevi Başkanı Kasım Söylemez ; Her platformda eşit yurttaşlık taleplerimizi ,toplumsal barışın sağlanması yolunda mücadelemizi kurmuş olduğumuz bu dernek çatısı altında canlarımızla, gönüldaşlarımızla hiç kimseyi ötekileştirmeden haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. İyiler iyidir ve iyiler kazanacak!” dedi.

Tevfik Erk / İstanbul

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM