• DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,66
  • BIST
    %-0,05
Sancaktepe’de, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

Sancaktepe’de, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

Milletimizin istiklal mücadelesinin en veciz sembolü olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Sancaktepe’de Anlamlı Bir Programla Kutlandı.

15 Mart Salı günü Mustafa Öncel Kültür Merkezinde Şehit Ömer Halis Demir Lisesi ve Bil Koleji tarafından düzenlenen programa; Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karaya, Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Bugün burada Muazzam bir bildiri ve Milli bir yemin niteliği taşıyan İstiklal Marşımızın kabulünün 101. Yıldönümünü vesilesiyle bir aradayız diyerek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, “Aynı zamanda bayrağımız gibi mukaddes bir değerimiz olan Milli marşımızın sanatkârı olan, kendisini vatanına, milletine adamış büyük bir şahsiyeti anıyoruz. Eğitimciler olarak çabamız evlatlarımızın marşımızı hakiki manasıyla anlamlandırabilmelerine fayda sağlamak yönündedir.” şeklinde konuştu.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü ise : “Mısralarıyla bir milleti ayağa kaldırarak bağımsızlık meşalesini yakan Mehmet Akif’i bir kez daha rahmetle anıyor; bu güzel program için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İstiklal Marşı’nın Türk milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştirildiği dizeler olduğunu vurgulayan Kaymakam Ahmet Karakaya ise: “ Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklâl Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerlerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır” dedi.

Kaymakam Karakaya, “ İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşı’nın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından Mehmet Akif Ersoy konulu sinevizyon gösterisi ve şiirlerle devam eden program İstiklal Oratoryosu ile sona erdi.

Program sonunda İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle İlçemizde düzenlenen Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Ahmet Karakaya ve İlçe Protokolü tarafından verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM