• DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %0,44
Sancaktepe’de Dünya Yetimler Günü’nde İftar Programı Düzenlendi

Sancaktepe’de Dünya Yetimler Günü’nde İftar Programı Düzenlendi

Sancaktepe Kaymakamlığı ve Sancaktepe Belediye Başkanlığı Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Sancaktepeli Öksüz ve Yetim Çocuklar ile aileleri onuruna bir iftar programı düzenledi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen iftar programına; Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar, MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, Sancaktepe İlçe Birim Müdürleri, STK temsilcileri, İlçe Muhtarları ve Sancaktepeli Öksüz, Yetim Çocuklar ve aileleri katıldı.

İftar öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Sancaktepe İlçe Müftüsü Muammer Turan tarafından yapılan iftar duası ile başlayan programda Kaymakam Ahmet Karakaya ve Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, iftara katılan aileler ile tek tek ilgilenerek iftar sonrası çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

KAYMAKAM AHMET KARAKAYA; DEVLETİMİZ TAM BİR SOSYAL DEVLET
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kimsesizlerin kimsesi olduğunu dile getiren Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, “ülkemiz içerisinde değil tüm dünyada darda kalan ihtiyaç sahibi kim varsa ilk yanında olan Türkiye Cumhuriyetimiz olmaktadır. Bu bizim medeniyetimizde genlerimizde bulunmaktadır. Mevla’m devletimize zeval vermesin güç kuvvet versin. Ülkemizin birçok özelliği var bunların en başında Devletimizin tam bir sosyal devlet olmasıdır. Bizim anlayışımız insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı. Bu vesileyle sadece Sancaktepe İlçemizde geçtiğimiz yıl kaymakamlığımızın bünyesinde 160 Milyon TL sosyal yardım gerçekleştirdik. Buna Belediye Başkanlığımız, Kızılay’ımız diğer STK’larımız eklendiğinde bu rakam çok yukarılara çıkmaktadır. Sosyal yardım denildiğinde devletimiz hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarımıza bu yardımlarını ulaştırmaktadır. Bunu bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI AV. ŞEYMA DÖĞÜCÜ; BU ACI KÜÇÜKKEN DE AYNI, BENİM YAŞIMDA DA AYNI ACI

Geçtiğimiz aylarda annesini kaybeden Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “hangi yaşta olursa olsun annenin babanın kaybı acısı hiç değişmiyor. Bu acı Küçükken de aynı, benim yaşımda da aynı acı hiç değişmiyor. Anne babalar hayatını kaybedince biz çocuklar büyüyoruz. Bu neden ile tüm yetimlerimize biz büyükler ana kucağı ve baba kucağı olmalıyız. Devletimiz son 20 yılda yaptığı düzenleme ile yoksula, yetime durumu kötü olan her insanımıza bir şekilde dokunmanın yolunu açtı. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla bir araya gelerek elhamdülillah hizmet vermekte. Bu durum başka hiçbir ülkede görmek mümkün değil ülkemiz sosyal devletin vücut bulmuş hali. Bu nedenle kendinizi asla yalnız hissetmeyin bizler buradayız sizlerin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM