• DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,48
  • ALTIN
    %0,49
  • BIST
    %0,55
SANCAKTEPE’DE DEPREM TATBİKATI YAPILDI

SANCAKTEPE’DE DEPREM TATBİKATI YAPILDI

2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında Sancaktepe’de ki tüm okullarda eş zamanlı Deprem Anı ve Tahliye tatbikatı yapıldı.
Tatbikat öncesi Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda basın bilgilendirilmesi yapıldı. Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, depreme hazırlık konusunda bilgilendirme de bulundu.

Sancaktepe İlçe Afet ve Acil durum Yönetim Merkezi’nin 2020 yılının Eylül ayında kurulduğunu söyleyen Kaymakam Ahmet Karakaya , Sancaktepe İlçesinde 152 adet toplanma alanı, 4 adet tahliye alanı, 3 adet transfer alanı, 3 adet çadır kent veya konteyner kent alanı olduğunu söyledi.

Düzenlenen toplantıya Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ercan Kader, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Barış Çukur, İlçe Jandarma Komutanı Üst. Teğmen Mustafa Kemal Başaran, AFAD Sorumlusu Kamil Usta, İlçe Sağlık Müdürü Gökhan İlhan, SYDV Müdürü Ali Özdemir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İBB İtfaiye yetkilileri katıldı.

Bilgilendirmenin ardından, Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’nde tatbikat yapıldı. Okul Müdürü Fatih Türkmen yönetiminde başarılı geçen tatbikat beğeni ile izlendi.

Deprem anında ve depren sonrasında yapılması gerekenleri başarı ile gerçekleştiren öğrencileri Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya tebrik etti. Kaymakam Karakaya; “ İstanbul Valiliğimizin koordinesinde, ilçemizde ki tüm okullarımızda eş zamanlı olarak bu tatbikatı gerçekleştirdik. Deprem tatbikatına tüm öğrencilerimiz çok güzel bir şekilde uyum sağladılar, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hiçbir zaman olmasını istemeyiz ama bir afet olduğu zaman hazırlıklı olmak çok ciddi değer taşıyor. “ ifadelerini kullandı.

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş ; “ 1 dakika 24 saniye gibi kısa bir sürede okulun tahliyesini gerçekleştiren öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve müdürümüzü tebrik ediyorum. Buradan İlçe Milli Eğitim olarak çok iyi organize olduğumuzu gösterdik. erim. Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’ni tebrik ediyorum. “ şeklinde konuştu.

Deprem tatbikatı günün anısına topluca çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.
Tevfik Erk / İstanbul

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM