• DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %1,03
  • BIST
    %1,77
SANCAKTEPE’DE “1LİKTE OKUYORUZ” ETWİNNİNG PROJESİ

SANCAKTEPE’DE “1LİKTE OKUYORUZ” ETWİNNİNG PROJESİ

Sancaktepe’de pandeminin yaşattığı sıkıntılı günlerin ardından birçok okul da hareketlilik göze çarpıyor. Yaşama geçirmeye çalıştıkları projelerle öne çıkmaya başlayan okullar arasında yer alan Sancaktepe Şakir Demir İlkokulu hazırladığı eTwinning projesi ile hareketli günler yaşıyor.

Proje de yer alan öğretmenler ; “Okur-yazar olmanın tadını yeni almış olan 1.Sınıf öğrencilerinin, okuma, okuduğunu anlama ve kendini ifade edebilme becerilerini geliştirmenin yanı sıra; doğru içerikleri okumalarını sağlamak da çok önemlidir. Çocuklarımızın milli kültürümüzü ve manevi değerlerimizi anlatan eserler okumalarını sağlamak, kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmak biz öğretmen ve ebeveynlerin sorumluluğudur.” ifadelerinde bulundular.

eTwinning Projesinde yer alan öğrenciler ; manevi ve kültürel değerlerimizi yansıtan masallar ve fıkralar okuyacak, öğretmenlerinden dinledikleri masalın kitap ayracını tasarlayacak, birbirlerine tekerlemeler ile meydan okuyacak, okuduklarını anlayıp ifade edebilmek için canlandırmalar yapacak, birlikte kitap okumanın zevkini yaşayacak ve henüz okuma-yazma bilmeyen anasınıfı öğrencileri için masal seslendirmesi yapacaklar ve öz güven kazanacaklar. Ayrıca proje de öğrenciler bir masal yazarıyla tanışarak eşsiz bir deneyim yaşayacaklar.

Proje sonunda öğrenciler, masallarda ve fıkralarda geçen Türkçe kelimelerle ilgili ortak bir sesli sözlük oluşturarak, kelime dağarcıklarını zenginleştirecekler.

PROJEYE KATILAN ÖĞRETMENLER VE OKULLAR ŞÖYLE :
Mehtap TOPCU(Şakir Demir İlkokulu), Tuğçe Kübra AYDEMİR(Şakir Demir İlkokulu), Canan PANCARCI(Şakir Demir İlkokulu), Esin CİNGÖZ(Yenidoğan 19 Mayıs İlkokulu), Ezgi DİL(Halime Hatun İlkokulu), Nihal Kıraç KIYASOĞLU(Kemal Türkler İlkokulu), Perihan ÖĞÜNMEZ(Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu), Funda KAYA(Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu), Nezahat AYVAZ(Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu)

HABER : Tevfik Erk / İstanbul

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM