• DOLAR
    %-0,12
  • EURO
    %-0,59
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %2,17
SANCAKTEPE’DE 10 NİSAN POLİS GÜNÜ

SANCAKTEPE’DE 10 NİSAN POLİS GÜNÜ

Her sene 4-10 Nisan tarihleri arasında Polis Haftası kutlanan Polis Teşkilatı, 10 Nisan 1845 senesinde kuruldu.

SANCAKTEPE’DE POLİS HAFTASINDA BİLGİLENDİRME YAPTILAR

10 Nisan 1845’te kurulan Türk Polis Teşkilatının 177. yıldönümünde Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri Samandıra Saat Kulesi önünde açtıkları stantla vatandaşları çeşitli uygulamalar hakkında bilgilendirdi.

10 Nisan’ın Polis Günü olduğunun farkında olan vatandaşlar, polislerin günü kutladılar. Stanta gelip broşürlerden alan vatandaşlar polislere başarılar diledi Polis Günü’nü kutladılar.

KADES  UYGULAMASININ ÖNEMİNİ  ANLATTILAR
Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri KADES uygulamasını stanta gelen vatandaşlara anlattılar.

KADES uygulaması ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşabilecek. Emniyet tarafından yardım çağrısı yapıldığı anda olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanıyor.

10 Nisan Polis Günü

Türk Polis Teşkilatı, modern anlamda 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul’da kurulmuş; ‘Polis’ adı ile kurulan teşkilatın görevleri ise yine aynı tarihte yayınlanmış olan Polis Nizamnamesi’nde ifade edilmiştir. Yabancı elçiliklere de duyurulan bu kuruluşun ardından, huzurun ve güvenliğin devamlılığı için görevini sürdüren Polis Teşkilatı’nın kuruluşu, her yıl 4-10 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle ve törenlerle kutlanmaktadır. Bu nedenle 4-10 Nisan Polis Haftası olarak kabul edilmektedir.

Haber : Tevfik Erk / İstanbul

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM