• DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,31
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
SANCAKTEPE ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ‘NDE İLK KAPALI KALP AMELİYATI GERÇEKLEŞTİ

SANCAKTEPE ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ‘NDE İLK KAPALI KALP AMELİYATI GERÇEKLEŞTİ

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi ekibi  tarafından ilk defa kapalı yöntemle baypas ameliyatı gerçekleştirildi.

Açıldığı günden beri Sancaktepe ilçesine değer katan ve yaklaşık iki milyon nüfusa hizmet eden Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi her geçen gün yeniliklerine devam ediyor.

Doç. Dr. Murat Uğur’un Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik sorumluluğunu üstlendiği Kalp ve Damar Cerrahi ekibi hastane olarak ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan ilklerden biri olan kapalı kalp ameliyatı, Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yücel Özen tarafından  gerçekleştirildi.

Hastanın göğüs ağrısı şikayetiyle kardiyoloji bölümüne başvurduğunu dile getiren Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi’nden  Doç. Dr. Yücel Özen, “ Yapılan testler sonucunda bir damar tıkalı olabileceği şüpheleri üzerine hastamız koroner anjiyoya alındı. Anjiyo sonrasında da üç damar hastalığı tespit ederek ameliyata karar verildi. Hastamızı ameliyat ettik. Bugün 7. günü. Hasta için kapalı yöntemle baypas ameliyatı yaptık. Bu son yıllarda çok uygulanan bir yöntem ve devlet hastanelerinde de yavaş yavaş başladı. Ameliyat sonrası hasta daha çabuk toparlanıp ayağa kalkabiliyor. Hasta erken taburcu olabiliyor. Göğüs kemiği açılmadan meme altında yapıldığı için daha konforlu bir ameliyat” dedi.

DOÇ. DR. YÜCEL ÖZEN, KALP VE DAMAR NOKTASINDA TÜM AMELİYATLAR YAPILIYOR

İlhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kardiyoloji bölümünde yapılan ameliyatlar konusunda bilgi veren Doç. Dr. Yücel Özen, “Özellikle damar ve kapalı dediğimiz damar ameliyatları yapılıyor. Şöyle özetleyebiliriz aslında. Pediatrik kalp cerrahisi dışında tüm yetişkin ameliyatları  burada rahatlıkla yapılıyor. Bu tip ameliyatlar da başladık, bu bizim yaptığımız ilk hastamız. Bundan sonra da bunları yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kalp  ve Damar servisinin 2019 Nisan ayında kurulduğunu dile getiren Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Murat Uğur, “Amacımız bu bölge de vatandaşlarımızın başka hastaneye gitmesini engelleyecek sağlık olanaklarını sunmak, biz burada ekibimiz ile birlikte kalp amyantlarını başlattık. Artık günümüzde uygun olan hastalarda küçük kesitlerle de kalp ameliyatları gerçekleştiriliyor. “ şeklinde konuştu.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi uzmanı  Doç. Dr. Yücel Özen tarafından kapalı yöntemle baypas ameliyatı olan ilk hasta doktorlara teşekkür ederek hastaneden taburcu oldu.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM