• DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %0,68
  • BIST
    %-0,18
Sancaktepe Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan Çevreci Proje

Sancaktepe Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan Çevreci Proje

Çevreyi korumak, doğanın  biz insanlara armağan ettiği güzellikleri yaşatmak sadece sosyal medya da çevremizi koruyalım demekle olmuyor. Doğanın bize değil ama biz insanların doğa ya ihtiyacı var.

Sancaktepe ilçesinin okullarından biri olan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu gerçekleştirdiği eTwinning projesi ile çevrenin önemini hatırlattı.

İngilizce Öğretmeni olan Projenin Koordinatör Öğretmeni  Rabia H. Koç projenin tanımı hakkında ; “ Bu proje, okul sakinlerinin (öğretmen-öğrenci-veli) daha yeşil, daha temiz ve daha kapsayıcı bir okul ortamına ve dünyaya ulaşmasını sağlamayı ve çevremizdeki vatandaşlar için farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Öğrenciler ve öğretmenler, daha mutlu bir okul hayatı tasarlamak için araştırma, tartışma, çalışma ve pratik yapma fırsatına sahip olacaklar. Herkes için daha iyi, sürdürülebilir ve işbirlikçi okullara sahip olmayı hayal ediyoruz. Bu hayali gerçekleştirmeye ve multidisipliner yöntemle öğrencilerimizin sürdürülebilirlik konusunda zihinlerini genişletmeye çalışacağız. “ dedi.

Proje ortakları arasında Türkiye – Slovakya – Letonya’dan okullar yer aldı.

Ekolojik Terimler Sözlüğü, Doğanın Korucuları Çevre Dergisi, Enerji Tasarrufu Uyarı Kartları, Proje Maskotu, Karma Takım Posterleri, Topraktan Hayata Etkinliği, Ortak Hatıra Ormanı proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar oldu.

Sancaktepe Çamsan AVM de gerçekleştirilen “eTwinning Proje Yaygınlaştırma Sergisi’nin” açılışında sergilen proje hakkında Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş’a öğrenci ve Öğretmen Rabia H. Koç bilgi verdi.

Haber ve Fotoğraf : Tevfik Erk / İstanbul

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM