• DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %1,03
  • BIST
    %1,77
Sancaktepe de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi

Sancaktepe de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi

Sancaktepe’de “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir anma programı düzenlendi.
21 Mart Pazartesi günü düzenlenen programa; Kaymakam Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Albay Özcan Kolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Kamu Kurum Müdürleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri ve Öğrenciler katıldı.

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya yaptığı konuşma da ; “Çanakkale Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan mücadeleci ruhunun, bir ulusun bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir.
“Çanakkale Geçilmez” gerçeğini kabul ettirerek; ebedi varlığımızın daim olacağının, rengini şehitlerimizin al kanından alan bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı al bayrağımızın ilelebet dalgalanacağının teminatıdır.
Çanakkale Zaferi’ndeki diriliş ruhunu gelecek nesillere taşıdığımız sürece, milli şuura sahip gençlerimiz yetiştikçe ülkemizin geleceği daha aydınlık olacaktır.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyorum.” ifadelerinde bulundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarından ardından öğrencilerin hazırladığı oratoryo ve türküler seslendirildi. Çanakkale konulu tiyatro ve şiirlerin ardından program sona erdi.
Program sonunda Kaymakam Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Albay Özcan Kolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş tarafından “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” konulu resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM