• DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,24
  • ALTIN
    %-0,16
  • BIST
    %1,77
Güvenç Abdal Derneğinde Muharrem Oruç Lokmaları paylaşıldı

Güvenç Abdal Derneğinde Muharrem Oruç Lokmaları paylaşıldı

Güvenç Abdal Araştırma Eğitim Kültür ve Tanıtma Derneği’nde Muharrem ayı dolayısıyla Oruç Açma Lokması verildi.
Yas-ı Matem Oruçlarının tutulduğu Muharrem Ayında Cemevlerinde ve Ocaklarda Oruç Açma Lokmaları canlarla paylaşılıyor ve oruçlar açılıyor.
Sancaktepe ilçesinde Cemevleri ve Ocakları arasında saygın bir yere sahip olan Güvenç Abdal Derneği’nde verilen Oruç Açma Lokmasına katılım yoğun oldu.

Güvenç Abdal Derneğinin Dedesinin ettiği duaların ardından lokmalar canlar ile paylaşıldı.
Sancaktepe ilçesinin tanınmış birçok simasının katıldığı Oruç Açma Lokmasına, Sancaktepe Belediyesi Kurucu Meclis Üyesi CHP’li Daimi Derin, Güvenç Abdal Derneği Kurucularından Muharrem Dalkıç, Av. Oktay Güven, Ordu Gürgentepe Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Ataç, Sancaktepe İnönü Mahalle Muhtarı Nilüfer Kantekin, Sarıgazi Spor Kulübü Başkanı Serdar Turhan, Tokdef- Tokat İli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İlhami Özel, Dedelerden Uğur Şen, Düzce Gölyaka’dan Hüseyin Sezer Dede, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, Metro A.Ş. Y.K. Başkan Yardımcısı Alper Yeğin, siyasi parti temsilcileri ve Güvenç Abdal Derneği üyeleri katıldı.

Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin’in Ehli Beytten 72 kişi ile beraber şehit edildiği Kerbela hadisesi bu ayda gerçekleşmiştir. Kerbelâ, Allah ve Resûlüne iman edip, Ehl-i Beyt sevgisini gönüllerine nakşeden bizlerin ortak yürek sızısıdır.

Kerbelâ’nın üstünden tam 1342 yıl geçti. Mevsimler geldi geçti, yıllar, asırlar geçti. Ne acımız dindi, ne yasımız bitti diye konuşan Güvenç Abdal Derneği Başkanı Mehmet Çoban ; “ Tüm dünya olarak yaşadığımız pandemiden dolayı uzunca bir süre etkinliklerimize ara vermiştik. Muharrem Oruç Lokmalarını yer sıkıntımızdan dolayı Cemevlerimizde veriyorduk. Bu sene kendi ocağımızda vermek istedik. Yer sıkıntımızdan dolayı kusura bakmayın. Katılımınız bizleri çok memnun etmiştir. Son günlerde Cemevlerimize yapılan saldırılar ve yaşanan üzücü olayları kınıyoruz. Birliğimizi, beraberliğimizi kimsenin bozamayacağını söylemek istiyorum. “ şeklinde konuştu.

Lokmaların paylaşılmasının ardından yapılan sohbette Sancaktepe Belediyesi Kurucu Meclis Üyesi CHP’li Daimi Derin, “ Bu gün burada Oruç Açma Lokmasına katıldık. . Katılan canlarla bir arada lokmalarımızı paylaştık. Tutulan oruçları ve edilen duaları Allah kabul etsin. “ ifadelerinde bulundu.
HABER ve FOTOĞRAF : Tevfik Erk / İstanbul

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM