• DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %-1,25
GURBETTEN SILAYA BİR TUTAM SEVGİ

GURBETTEN SILAYA BİR TUTAM SEVGİ

Kültür, sanat, eğitim ve dayanışma konularında örnek faaliyetler düzenleyen Sancaktepe İlçesinin gözde derneklerinden de biri olan AKÖREN Derneği Ordu ilinde etkinlik düzenledi.

Kısa adı AKÖREN DERNEĞİ olan Ordu Gürgentepe Akören Derneği, Ordu ilinde GURBETTEN SILAYA BİR TUTAM SEVGİ etkinliği büyük coşku içinde gerçekleştirdi.

Temmuz ayı içinde bayram programı olarak düzenlenen festival de Ordu İli Gürgentepe’de sılaya özlem giderildi. İstanbul Sancaktepe’den yola çıkan AKÖREN Derneği üyeleri Sancaktepe ilçesinde gerçekleştirdikleri bir birinden değerli etkinliği bu sefer doğdukları topraklara taşıdılar.

AKÖREN Dernek Başkanı Ali Soylu ; “ Bizler gurbette yaşıyoruz. Amacımız, güzel bir etkinlikle sıla özlemini gidermek, gençlerimizi büyüklerimizle buluşturmayı hedefledik. Bunu da gerçekleştirdiğimiz için ben çok mutluyum. Etkinliğimizin diğer bir amacı bizlerin, gençlerimizin, çocuklarımızın İçinde yoğrulduğumuz kültüre, bu topraklara, türkülere, deyişlere bir an bile olsa yabancı kalmamalarını sağlamak, kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmayı hedeflemektedir.
” ifadelerinde bulundu.

AKÖREN Derneği, yaptığı faaliyetlerle örnek olma yolunda her geçen gün farklı adımlar atmaya devam ediyor. Gürgentepeli gençlerin eğitim hayatına deva edebilmeleri için yoğun çaba sarf eden dernek yönetimi gerçekleştirdiği etkinliklerde topladığı gelirleri öğrencilere harcıyor. Dernek olarak, okumanın ve okuyana destek olma ve sahip çıkmanın örneklerini sergiliyorlar.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Ali Soylu ; “ Derneğimizin düzenlemiş olduğu Gurbetten Sılaya Bir Tutam Sevgi etkinliğine hoş geldiniz…
Bülbülü Altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş. Büyüklerimiz de yine Eşiğin ardı Gurbet demiş.
80 li 90 yıllarda daha güzel gelecek umuduyla büyükşehirlere göç etmişiz. Oralarda yer yurt edinmişiz. Yine de çocukluğumuzun, gençliğimizin geçtiği bu topraklara hasretimiz özlemimiz hiç bitmedi.

Bu güne kadar doğduğumuz büyüdüğümüz ilçemizde Mahallemizde bir etkinlik yapamamıştık.
Öyle ki Babaannelerimiz Dedelerimiz Annelerimiz Babalarımız Kardeşlerimiz hep bir yanımız bu topraklarda yaşıyor.
Buralara geldiğimizde bacalarımızın tüttüğünü görmek, sıcak sobanın başına gelmek, hazır köy sofrasına oturmanın ne kadar büyük bir mutluluk olduğunu anlatmaya kelimeler yetmiyor.
Dernek olarak burada yaşayan değerlerimize bir nebze olsun tebessüm ettirmek, onları Evlatları, torunları ile buluşturmak için gurbetten sevgimizi saygımızı hasretimizi onlara sunmak üzere sılamızdayız.
Bu sebeple etkinliğimizin adına da GURBETTEN SILAYA BİR TUTAM SEVGİ dedik.
Ve bu sevgimizi saygımızı sizlere cani gönülden iletiyoruz. İyi ki varsınız.” Dedi.

Gürgentepe’de gerçekleştirilen etkinliğe, Gürgentepe İlçe Kaymakamı Faruk Atar, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin, CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, Demokrat Parti Ordu İl Başkanı Selçuk Yücesoy, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Talip Şen, AK Parti Ordu İl Teşkilat Başkanı Alaettin Giden, Ak parti Gürgentepe İlçe Başkanı Mevlüdiye Adıgüzel Töngel, CHP Gürgentepe İlçe Başkanı Memduh Lafçı, CHP Fatsa İlçe Başkan Yardımcıları Esin Şensoy, CHP Gürgentepe Meclis Üyesi Belgüzar Dikmen, Gürgentepe Eski Belediye Başkanları Halis Baykara, Selim Ölmez ve Ekrem Yılmaz , Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli’nin danışmanlarından Emine Serpil Aydemir, Gürgentepe Ziraat Odası Başkanı Akın Çalış, Gürgentepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Enver Çelikkol, Güvenç Abdal Derneği Gürgentepe Şb. Başkanı Rıza Demirer, Göller Mahalle Muhtarı Yeşim Demirer, Ağızlar Mahalle Muhtarı Elmas Gedik, Gürgentepe Muhatarlar Derneği Başkanı Zekeriya Uğur, Işıktepe Merkez Mahallesi Muhtarı İsmail Akıncı, Muratçık Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kemal Şanlı, Belen Mahalle Muhtarı Sadık Ohtamış, Gürgentepe Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Ataç, Güvenç Abdal Dernek Başkanı Mehmet Çoban, Çepni Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Koca, Gürgentepe Çevre Köyleri Dernek Başkanı Erol Şentürk, Anadolu Yakası Gürgentepeliler Dernek Başkanı Sezai Demirci, Işıktepe Sosyal Yard.ve Day. Derneği Başkanı İlhan Işık, Güvenç Abdal Derneği Önceki Dönem Başkanı Sakine Dağıdır, Maarif Müfettişi Cemil Coşkun katıldı.

Dernek Başkanı Ali Soylu’nun konuşması ile başlayan program, Derneğin Gençlik kollarının hazırladığı şiirlerin okunması ve ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Programda beğeni toplayan Yörenin El Sanatlarının tanıtımı Eğitim Müfettişi Cemil Coşkun sunumuyla yapıldı.

AKÖREN Derneği Gençlik Kollarında görev alan Şule ve Yaşar’ın seslendirdiği türküler beğeni ile izlendi.

Etkinlik Yöresel sanatçılardan Gülcihan Koç, Mehmet Bıçakçı, Yaşar Dere’nin sahne alması ile devam etti.

AKÖREN Dernek Başkanı Soylu programa katılanlara ve katkı sunanlara teşekkür plaketi yerine kitap hediye etmesi davetliler tarafından takdir edildi.

Gurbetten Sılaya Bir Tutam Sevgi etkinliğine katkı ve destek veren Cemal Baykara, Adem Dağıdır, Yaşar Dikmen, Şahinler Fındık Şirketinden Özcan Şahin, İsmail Şanlı, Mehmet Soylu, Ali Soylu, İrfan Çırpan, Cengiz Türkdoğan, Erdal Baykara, Sibel Soydemir, Cemal Şanlı, Mehmet Şanlı, Olgun Soylu, Şule Soydemir, Seren Şanlı, Yetiş Karakoç, Muharrem Çoban, Mehmet Çoban, Kazım Kürtür ve Cemil Coşkun’a birer kitap hediye edildi.

Tevfik Erk / İstanbul

DCIM101MEDIADJI_0830.JPG

DCIM101MEDIADJI_0749.JPG
DCIM101MEDIADJI_0830.JPG

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Ağızlar Mahalle Muhtarı Elmas Gedik Ak parti Gürgentepe İlçe Başkanı Mevlüdiye Adıgüzel Töngel AK Parti İl Başkan Yardımcısı Talip Şen AK Parti Ordu İl Teşkilat Başkanı Alaettin Giden AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu akören derneği ali soylu Anadolu Yakası Gürgentepeliler Dernek Başkanı Sezai Demirci Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli’nin danışmanlarından Emine Serpil Aydemir Belen Mahalle Muhtarı Sadık Ohtamış Çepni Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Koca CHP Fatsa İlçe Başkan Yardımcıları Esin Şensoy CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun CHP Gürgentepe İlçe Başkanı Memduh Lafçı CHP Gürgentepe Meclis Üyesi Belgüzar Dikmen CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Demokrat Parti Ordu İl Başkanı Selçuk Yücesoy festival Göller Mahalle Muhtarı Yeşim Demirer gurbetten sılaya bir tutam sevgi Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin Gürgentepe Çevre Köyleri Dernek Başkanı Erol Şentürk Gürgentepe Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Ataç Gürgentepe Eski Belediye Başkanları Halis Baykara Gürgentepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Enver Çelikkol Gürgentepe İlçe Kaymakamı Faruk Atar Gürgentepe Muhatarlar Derneği Başkanı Zekeriya Uğur Gürgentepe Ziraat Odası Başkanı Akın Çalış Güvenç Abdal Derneği Gürgentepe Şb. Başkanı Rıza Demirer Güvenç Abdal Derneği Önceki Dönem Başkanı Sakine Dağıdır Güvenç Abdal Dernek Başkanı Mehmet Çoban Işıktepe Merkez Mahallesi Muhtarı İsmail Akıncı Işıktepe Sosyal Yard.ve Day. Derneği Başkanı İlhan Işık Maarif Müfettişi Cemil Coşkun Muratçık Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kemal Şanlı ordu gürgentepe akören derneği Selim Ölmez ve Ekrem Yılmaz

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM