• DOLAR
    %0,68
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %0,84
  • BIST
    %-0,06
Sancaktepe’de 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kutlandı

Sancaktepe’de 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kutlandı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 1992 yılından başlayarak her yıl 10 Ekim gününü Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak belirlemiştir. Bugünün amacı dünya genelinde ruh sağlığı sorunları hakkında toplum farkındalığı yaratmak ve ruh sağlığını desteklemektir. Bu iki hedefle her yıl farklı bir ruh sağlığı teması seçilmektedir. Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılki teması ‘herkes için ruhsal sağlık ve iyilik halini küresel bir öncelik haline getirmek’ olarak belirlenmiştir.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü, Dünya genelinde ve ülkemizde ruh sağlığının önemini vurgulamak, farkındalık yaratmak ve toplumumuzun her bireyinin sağlıklı bir zihinsel duruma sahip olma hakkını desteklemek için bu özel günde farkındalık etkinlikleri düzenleniyor.

Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nü Sancaktepe Gölet Piknik alanında düzenlediği piknik ile kutladı.

Toplumun her kesiminin sahip çıkması gereken kurumların başında gelen Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışmalarına büyük özveri ile devam ediyor.

Sancaktepe Gölet kenarında düzenlenen piknikte, sponsorların katkıları ile köfteler pişti çaylar demlendi. Doğa ile başbaşa kalma imkanı bulan Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi katılımcıları Sanatçı Suat Karabıyık’ın katılımı ile doğa içinde, göl kenarında müzik eşliğinde doyasıya günün tadını çıkardılar.

Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin düzenlediği piknik programına, ilçenin sağlık konularında duyarlı isimlerinden CHP Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Gazi Karakurt piknik alanına gelerek sürpriz ziyaret gerçekleştirdi.

Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Kurum Sorumlusu Hilal Navidi ile görüşüp Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sürpriz ziyaret gerçekleştiren CHP Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Gazi Karakurt tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyerek piknik katılımcılarına baklava ikramında bulundu ve piknik katlımcılarıyla sohbet etme imkanı buldu.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü hakkında düşüncelerini dile getiren Dr. Gazi Karakurt; ” Ruh sağlığı, fiziksel sağlığımız kadar önemlidir. İyi bir ruh sağlığına sahip olmak, yaşamın stresleri ve zorluklarıyla daha iyi başa çıkmamıza, ilişkilerimizi güçlendirmemize ve kişisel potansiyelimizi gerçekleştirmemize yardımcı olur. Ancak, bu önemli konu hala toplumumuzda tabu olarak kabul edilebiliyor ve insanlar ruh sağlığı sorunlarıyla başa çıkarken yardım aramaktan çekiniyor.” ifadelerinde bulundu.

Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin çalışmalarını tebrik eden Dr. Gazi Karakurt her türlü bağımlılığa karşı mücadele eden sağlık dünyasının neferleri olan sizler toplumun iyilik melekleriniz diyerek başarılar diledi.

Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kurum Sormlusu Hilal Navidi ” İnsanın ruh sağlığı en önemli konularımızdan biri. Bireyin mutluluğu, başarısı ve daha kaliteli bir yaşamın önemli basamaklarından birini oluşturur. Bu anlamda bizim çalışmalarımıza destek veren tüm kurum, kuruluş, iş dünyası, sanat dünyası ve sağlık dünyasına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM