• DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %0,14
OSMANGAZİ İLKOKULU’NUN PROJESİNE AVRUPA ÜLKELERİNDEN DE KATILIM OLDU

OSMANGAZİ İLKOKULU’NUN PROJESİNE AVRUPA ÜLKELERİNDEN DE KATILIM OLDU

2021/2022 Eğitim Öğretim yılında kuruculuğunu Sancaktepe Osmangazi İlkokulu öğretmenlerinden Deniz Uğur ve Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğretmenlerinden Handan Deniz Sağmen’in üstlendiği aralık ayında kurulan Gamıfied Classes eTwinnıing projesi, proje ortaklarının  katılımıyla çalışmalarına başladı.

5 farklı ülkenin proje ortaklığı ile yürütülen bir Avrupa Projesi olan Proje de  Sancaktepe’den Osmangazi İlkokulu, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu, Şakir Demir İlkokulu, Kemal Türkler İlkokulu, Samandıra Veysel Karani İlkokulu’nun proje ortaklığı ve Litvanya, İspanya, Lübnan, Portekiz’den projeye  katılan ortaklarla beraber  başarılı bir şekilde yürütüldü.

Osmangazi İlkokulu” GAMIFIED CLASSES projesi  öğretmenleri Deniz Uğur ve Gülay Kaplan Gamified Classes  eTwinning Projesi ile; Öğrencilerin derslerdeki bilgisini ve motivasyonunu oyunlaştırmayı kullanarak arttırmayı hedeflediklerini ifade ettiler.

Proje de, öğrencilerin oyun oynama becerisini desteklemek, yaratıcılığını attırmak, beyinlerinin aktif çalışmasını sağlamak ve öğrenmelerini kolaylaştırmak, gerçek hayatla bağ kurmalarını ve hatalardan da öğrenmelerini sağlamak ve derslere aktif katılımını sağlamak amaçlandı.

Proje çerçevesinde  öğrencilerle proje panoları hazırlanarak okulda tanımı yapıldı. Projenin logoları öğrenciler tarafından tasarlanarak yapılan genel anket sonucuna göre okulun 4. Sınıf öğrencilerinin tasarladığı logo en çok oyu alarak birinci seçildi.

Proje de; Ülkelerdeki Popüler Oyunlar, Çevrim İçi Oyunlar, Sınıf İçerinsin de Oynanan Oyunlar, Final Ürün Çalışması Dart oyunu gibi bir çok etkinlik yapıldı.

Öğrenciler basit web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrendiler ve etkinliklerinde kullandılar. Proje süresince öğrenciler severek, eğlenerek, zevkle etkinliklere katıldılar.

Osmangazi İlkokulu proje öğretmenleri son olarak “ Gamified Classes eTwinning projemiz kapsamında  bizi destekleyen Osmangazi İlkokulu Müdürümüz Osman Ateşoğlu ,Okul Müdür Yardımcılarımız Fikret Mataracı ve Semra Selda Koşar  olmak üzere projemizi destekleyen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ederiz.” şeklinde duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.
Tevfik Erk / İstanbul

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM