• DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,18
  • ALTIN
    %-0,20
  • BIST
    %0,18
Erzurumlular, Sancaktepe’de örnek olacak davranış sergiliyor

Erzurumlular, Sancaktepe’de örnek olacak davranış sergiliyor

Sancaktepe Erzurumlular Derneği, ilçe de başlattıkları çalışma ile örnek olunacak bir çalışmaya imza atıyor.
İlçe de örnek olacak çalışma ile dayanışmanın, yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunun altını çizen Sancaktepe Erzurumlular Derneği aynı zamanda kendi kültürlerini de yaşatıyor ve ilçede ki komşularına tanıyorlar.

Çağ Kebabı Kültürü nü yaşatıyorlar
Sancaktepe Erzurumlular Derneği her Pazar günü dernek merkezinde çağ kebabı yapıyorlar. Çağ kebabının kuzu etinden ve kaliteli olanından yapılanı makbuldür diye konuşan Sancaktepe Erzurumlular Dernek Başkanı Hanifi Celebi,” önemli olan aslı uygun olanı yaşatmaktır “ dedi.

Gönüllü olarak her Pazar gününü derneğe ayıran Dernek Başkanı Hanifi Çelebi, “ Uzun yıllardır ilçemizde yaşatmaya çalıştığımız Erzurum kültürünü tanıtmak için mücadele verdik. Dernek olarak, kendi merkezimizde gerçekleştirdiğimiz olanaklarla her Pazar günü çağ kebabı yapıyoruz. Bu sıradan bir çağ kebabı değil, bu kebabın içinde dayanışma var, destek var, yardımlaşma var, insan sevgisi var. Dernek merkezimizde bu vesile ile birliktelik , kaynaşma ve dayanışmayı gerçekleştiriyoruz. Çağ kebabı bizi, Pazar günleri dostlarımızla bir araya getiren neden oldu. Çağ Kebabı bir kültürdür ve biz bunu ilçemiz de yaşatıyoruz “ ifadelerinde bulundu.

Çağ kebabı yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneği
Dernek merkezinde yapılan Çağ kebabından elde edilen gelir ile her ay ihtiyaç sahibi aileye ilçe genelinde yardım ediliyor. Çağ Kebabı kültürü dedikleri bu güzel dayanışma ile ilçe genelinde örnek çalışmaya da imza atmış oluyorlar.

Çağ kebabı yardımlaşma ruhunu yaşatıyor
2003 yılında Yenidoğan Beldesinde kurulan dernek Sancaktepe ilçe olduktan sonra faaliyetlerine Sancaktepe Erzurumlular Derneği olarak devam ediyor. Derneğin uzun zamandır devam ettirdiği bu gelenek ile hem kendi kültürlerini ilçe genelinde tanıyorlar, hem de ilçe de dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerden birini sergilemiş oluyorlar.

Yaşadığınız ilçede birine yardımcı olmak isterseniz çağ kebabı yemeniz yeterli. İşin en güzel tarafı da destek verilen ailelerin Erzurumlu olması gerekmiyor. Sancaktepeli olması yeterli.

Celebi ” Yardımlaşmayı ve dayanışmayı yaşatıyoruz “
Pazar günlerini derneğin gönüllüsü olarak ve Çağ kebabının bizzat başında bulunan Dernek Başkanı Hanifi Celebi “ Derneğimizde Erzurumlu olamayan arkadaşlarımız da var. Sonuçta hepimiz  Sancakteli olmalıyız.  Çocuklarımız Sancaktepe’de eğitim alıyor. Sancaktepe’de oturuyoruz ve yaşıyoruz. Doğduğumuz yeri unutmuyoruz ama burada yaşıyoruz. Komşularımız hepsi farklı illerden yani hepimiz Sancaktepeliyiz. Erzurum’un simgelerinden biri olan Çağ Kebabını hem tanıyoruz, hem de çağ kebabı sayesinde dayanışma ve yardımlaşmayı yaşatıyoruz “ dedi.

Diğer derneklere örnek olması bekleniyor
Sancaktepe Erzurumlular Derneği ihtiyaç sahibi ailelere çağ kebabı gelirinden elde ettikleri kazanç ile Kırtasiye, gıda, giyim gibi malzemeleri karşılamış oluyorlar.
Sancaktepe Erzurumlular Derneğinin bu çalışması ilçe de bulunan diğer derneklere de örnek olması bekleniyor.

Tevfik Erk / İstanbul

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM