• DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Digor Kültür Platformu deprem bölgesini unutmuyor

Digor Kültür Platformu deprem bölgesini unutmuyor

Merkezi Sancaktepe’de bulunan Digor Kültür Platformu 6 Şubat tarihinde ülkemizi yasa boğan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından ülkemizdeki bir çok sivil toplum kuruluşları harekete geçmiş, deprem bölgesindeki tüm vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için seferber oldu.

Digor Kültür Platformu da bu sivil toplum kuruluşları arasında yer alan bir oluşum olarak deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Digor Kültür Platformu Başkanı Erdal Demirkol; ” Digor Kültür Platformu olarak deprem bölgelerine destek vermeye devam ediyoruz. Digor kültür platformu elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde depremden zarar görmüş olan köylerde 25 çadır kurduk. Çadırları platform olarak kendi imkanlarımızla satın alıp kurulmasını sağladık.” dedi.

Depremden etkilenen ve İstanbul’a gelmiş olan aileleri unutmadıklarını söyleyen Başkan Demirkol ” İstanbul’da bulunan 200 aileye içinde 500 TL. olan alışveriş kartları verdik. Bu tür çalışmalar bir çok sivil toplum kuruluşları tarafından yapıldı. Biz de Digor Kültür Platformu olarak kendi içimizde organize olup, kendi imkanlarımızla bir kampanya oluşturduk. Ülkemizin insanı acı çekerken sessiz kalmak bize yakışmazdı.” ifadelerinde bulundu.

Depremzedelere desteklerinin devam ettiğini ifade eden Digor Kültür Platformu Başkanı Erdal Demirkol ; ” Deprem ülkemizin bir gerçeği, önemli olan unutmadan, unutturmadan yaşayabilmek. 60 tane Digorlu üniversite öğrencimize destek olmak için depremden etkilen gençlerimizin yanında olabilmek için burs veriyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz, onlara sahip çıkmak hepimizin görevi olmalı” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM