• DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %0,85
  • BIST
    %0,43
CHP SANCAKTEPE ZAMLARI PROTESTO ETTİ

CHP SANCAKTEPE ZAMLARI PROTESTO ETTİ

CHP Milletvekillerinin de katılımıyla İstanbul’un 39 ilçesinde eşzamanlı olarak basın açıklamaları yapan Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri, elektrik faturaları başta olmak üzere zamları protesto etti. Sancaktepe’de düzenlenen basın açıklamasına, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı, Sancaktepe Belediye CHP Grup Başkanvekili Halit Ötün, CHP Belediye Meclis Üyeleri, CHP Sancaktepe İlçe Yöneticileri ve partililer katıldı.
CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı’nın İstanbul’daki tüm ilçelerle eşzamanlı olarak düzenlediği basın açıklaması Samandıra Saat Kulesi önünde gerçekleşti.
CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın basın açıklamasını okudu. Muharrem Aydın Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz ; “ Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır!” dedi.
İlçe Başkanı Muharrem Aydın basın açıklamasında ; “ Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarımızı yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesi çağrısını yapıyoruz.
Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun daha önce defalarca vurguladığı gibi Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır. Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Aralık 2021 – Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir. Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir. Halkımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. İktidarımızda ekonomik buhrana da, enerji buhranına da tümüyle son verecek tüm adımları atacağız. Bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Aydınlık günleri hep birlikte kuracağız ” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM