• DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,18
  • ALTIN
    %-0,20
  • BIST
    %0,18
AYGAD’ın rotasında bu kez Karadeniz var

AYGAD’ın rotasında bu kez Karadeniz var

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD) Kültür Gezileri devam ediyor. Gazetecilerin Türkiye Coğrafyası, kültürü ve kentlerin değişken yaşam koşullarını yerinde müşahede etmesi amacı ile AYGAD tarafından başlatılan Kültür Gezilerinin ikincisi Karadeniz Bölgesine yapılıyor.

14 Temmuz’da Kastamonu’dan başlayarak, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinde incelemelerde bulunacak olan AYGAD üyesi gazeteci ve yazarlar, hem kentlerin tarihi ve kültürünü yerinde görecek hem de yerel yönetimlerin yaptıkları çalışmaları inceleyecekler.
Yaklaşık 35 gazetecinin iştirak ettiği gezi hakkında açıklama yapan AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ şunları söyledi:
“Öncelikle amacımızın gazetecilerin ülkemizin değişik bölgelerindeki koşulları, kentlerin gelişimi ve sosyokültürel farklılıklar tanıması olduğunu belirtelim.
Bu amaçla ilk gezimizi geçtiğimiz Haziran ayında Malatya’dan başlayarak, Mardin’e kadar uzanan ve 8 ili kapsayan Doğu-Güneydoğu bölgemize yaptık. Yaklaşık 40 gazeteci arkadaşlarımızla illerin yaşam koşullarını yerinde incelemiş, tarihi mekanlarında zaman geçirme fırsatı bulmuştuk. Bu sayede özellikle güneydoğu illerimizin kendilerini ülke kamuoyuna tanıtma sorunu olduğunu da tespit ettik.
Çok güzel coğrafi oluşumlar, çok önemli tarihi mekanlar, farklı ürünler tanınmayı ve tanıtılmayı bekliyor. Geziler bize ülke insanımızın beklentilerini anlamada ve dolayısı ile kamuoyuna tarafsızca anlatmada en önemli rehber oluyor.
Karadeniz’de de aynı amaçla yol alacağız. Kastamonu’dan, Rize’ye kadar güzergahımızdaki kentlere insanımızı anlamak, gelenek ve görenekleri ile anlatmak amacı ile gideceğiz. Tabii ki yerinden haberlerle de izlenimlerimizi de aktaracağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM