• DOLAR
    %0,37
  • EURO
    %0,22
  • ALTIN
    %0,44
  • BIST
    %-0,71
60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu öğrencilerinden Sancaktepe’de unutulmayacak konser

60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu öğrencilerinden Sancaktepe’de unutulmayacak konser

Sancaktepe ilçesinin lokomotif okullarından biri olan 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu sanki ilçenin kültür ve sanat merkezi.  Sanatın ve kültürün birçok alanında çalışmalar gerçekleştiren okulun idarecileri, öğretmen, öğrenci ve velileri başarılara birlikte imza atıyorlar.

60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu ve Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi birlikteliğinde Sarıgazi Kültür Merkezi’nde Bağlama Dinletisi Düzenlendi.

Müzik Öğretmeni Veli Doğan Yazğılı önderliğinde gerçekleşen konser, bağlama enstrümanına gönül vermiş 20 ortaokul öğrencisinin katılımı ile gerçekleşti. Öğrencilerin bağlama ile tanışmaları Aralık ayında olmasına rağmen, yoğun bir istek ve çalışma arzusu ile 6 ay süresince çalışmalarının ardından ilk konserlerini değerli kurum müdürleri, orkestrada kendilerine eşlik eden kıymetli müzisyen arkadaşlar ve veliler eşliğinde başarıyla tamamladılar. Daha öncesinde öğrenciler bu konserin mini bir provasını 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde gerçekleştirmişlerdi.

TÜRK MÜZİĞİNİN UNUTULMAZ ESERLERİNİ SESLENDİRLER
Konserin ardından yaptığımız röportajda değerli Müzik Öğretmeni Veli Doğan Yazğılı: “Bağlama ile geçirdikleri süre tatiller hariç düşünüldüğünde 4 ay gibi kısa bir süre olan değerli öğrencilerim ile gerçekleştirdiğimiz konserde toplam 11 parça icra ettik. Türk müziğini ve geçmişimizi çocuklarla birlikte yeniden anlamak ve onlara anlatmak için, repertuarımızı oldukça geniş tutmaya çalıştık. Dersler esnasında sadece yurdun dört bir yanından parçalar öğrenmekle kalmayıp aynı zamanda geçmişte yaşamış önemli müzisyenlerimizin hayatlarına da değinerek çocuklarımıza kültürümüzü aşılamaya gayret ettik. Çocuklarımızla müzik yolculuğumuz devam edecek. Konserimize katılarak yanımızda olan herkese teşekkürlerimizi sunarız.” Dedi.

Konserin ardından 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu Müdürü Mesut Demirbilek “ Bu güzel çalışmayı ortaya çıkartan başta Müzik Öğretmeni Veli Doğan Yazğılı’ya, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve emeği geçenleri tebrik ederim.” dedi.
Tevfik Erk / İstanbul

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM