• DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
15 Temmuz Sancaktepe’de Unutulmadı

15 Temmuz Sancaktepe’de Unutulmadı

Sancaktepe Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nın 7’nci yıl dönümü nedeniyle bir dizi anma programı düzenlendi.

Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe Kaymakamlığı, Sancaktepe Milli Eğitim Müdürlüğü ve müftülük iş birliğiyle 14 Temmuz’da, 15 Temmuz’a özel bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. İlk olarak Samandıra Ebubekir Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu ve 251 Hatm-i Şerif Duası edildi. Ardından Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde ’15 Temmuz Sanat Sergisi’ düzenlendi. Serginin ardından anma programı yapıldı. Kahramanlık türkülerinin söylendiği ve şiirlerin okunduğu programın ardından şehit yakınları ve gaziler onuruna Sancaktepe Belediyesi Yenidoğan Tesisleri’nde yemek verildi.

Anma programında konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Bugün insan ne diyeceğini şaşırıyor. Kutlu olsun mu diyelim? Üzülelim mi? Ağlayalım mı? Gurur mu duyalım? Hakikaten çok değişik duyguları içinde barındıran bir akşamın yıl dönümündeyiz. Okunan hatimi şerifleri, duaları, Kuran-ı Kerim tilavetlerini, vatanına canıyla siper olmuş şehitlerimizin ruhlarına hediye ediyoruz. Ve tüm vatan sathındaki mücadelelerin kahramanı olan şehitlerimizi de rahmetle, gazilerimizi de şükranla yad ediyoruz. Canı pahasına, ülkemizi teröristlere ve işgalcilere teslim etmeyen darbeci hainlere aslanlar gibi karşı koyarken şehadete yürüyen 251 şehidimize de Allah’tan rahmet niyaz ediyor, kıymetli gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz’da asalet ve cesaretiyle vatanına ve demokrasine sahip çıkan bu milletin bir ferdi olmaktan da gerçekten hele hele özellikle bu akşam gurur duyuyorum” açıklamasını yaptı.

“VATANIMIZA KASTETMEK İSTEYEN BEDHAHLARIN HER BİRİNİ BELALARI DEFETTİK”
Döğücü, “Bu coğrafyada geçirmiş olduğumuz bin yıllık zaman diliminde bir sürü hayati meydan okumalarla karşı karşıya kaldık. Bu coğrafya öyle bir coğrafyadır. Millet olarak eşsiz ve emsalsiz fedakârlıklarla vatanımıza kastetmek isteyen bedhahların her birini belaları defettik. Onların her birini ne yaptık? Bir tarafa attık ve bağımsızlığımızı koruduk. Tarihin seyri içinde garabetle candan aziz vatanımızı yerle yeksan etmek isteyen, ülkemize hain gözlerini dikenler olmadı mı? Hep oldu. Ve bu çerçevede terörizmde devamlı surette kullanılageldi. Bir maşa olarak vatanımızın izzetini, namusunu çiğnemek isteyenler işte 15 Temmuz 2016’da milletin verdiği silahları ne yaptılar? Millete doğrulttular, inanamadık” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Başkan Döğücü, masaları tek tek gezerek şehit ve gazi yakınları ile ilgilendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM