• DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Sancaktepe Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer, Muharrem Ayı münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Sancaktepe Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer, Muharrem Ayı münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Sancaktepe Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer, Muharrem Ayı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

19 Temmuz Çarşamba günü başlayacak olan Muharrem oruclarının önemine değinen Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer  mesajında Muharrem Oruç Lokmalarını paylaşmaya Sancaktepelileri beklediklerini ifade etti.

Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer mesajı şu ifadelere yer verdi;

” HZ.Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in 72 yakını ile birlikte 680 yılındaki Aşure gününde kerbelada şehit edilmesi sonrası Muharrem ayı özellikle Aleviler için matem ayı olarak görülmüş bu matem atmosferinde tutulan oruç ise Anadolu’da Yas-ı Matem Orucu olarak adlandırılmıştır.

Biz Aleviler bu sebeple kerbelada İslam sancağı için şehit düşen Hz Hüseyin ve 72 yakını için 3 gün masumu paklar orucu 12 ise yas-ı matem tutarız.

Muharrem ayı (Aş) deyildir biz Aleviler için yas ayıdır.

Aslında Aleviler üzerinden düşünülmesi üzücü bu yas ayını müslümanım diyen insanım diyen her varlığın kalben hissetmesi lazım.

Hz Hüseyin ve 72 yakını için sadece Aleviler yas tutmamalı tüm evren yas tutmalı tüm insalık yas tutmalı.

Bu vesile ile ülkemizde yaşayan 20 milyon alevi canımızın yas-ı matemlerini kalbimde hissediyorum. Tüm canların oruçlarının kabulünü cenabı haktan niyaz ediyorum.

Birde duyuru yapmak istiyorum Aleviler bu ülkenin temel taşlarıdır ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Aleviler vatanına bağlı,bayrağına sevdalı,ülkesine aşık,gönül insanlarıdır. O sebeple diyorum ki alevileri ikinci sınıf vatandaş gören ayrım yapan Allah’a şirk koşuyor ve bu ülkenin temel taşlarına ciddi zarar veriyor.

Muharrem ayının birlik beraberlik huzur barış getirmesini diliyorum. Kerbela şehitlerimizi dualarla niyazlarla göz yaşları ile yad ediyorum.

Cem evlerinin yas-ı matem günlerinde davet yoktur. Gelmek isteyenlere dini dili ırkı fark etmeksizin gönül kapıları aciktir. 19 Temmuz Çarşamba günü  başlayacak olan Muharrem orucu için aş’larımızı lokmalarımızı paylaşmaya bekliyoruz.”

Tevfik Erk / İstanbul

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM